Wie zijn wij?

ArcScan is een technisch adviesbureau dat volledig is gespecialiseerd in risicobeheersing van vlambooggevaar en bestaat uit Joost Vrielink en Yordy Roelofs. Na jarenlange ervaring met het uitvoeren van vlamboogberekeningen is het ons opgevallen dat een vlamboograpport te vaak zonder opvolging in de kast verdwijnt. Hoewel het goed is dat het risico van vlambogen in kaart is gebracht, is het belangrijk dat aanbevolen technische verbeteringen en andere veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd. Daarnaast is de risicobeheersing van vlambogen pas compleet als er jaarlijks evaluaties, audits en trainingen plaatsvinden. Daarom is de werkwijze van ArcScan gericht op volledige risicobeheersing waarbij de vlamboogstudie en risico-inventarisatie en evaluatie het startpunt zijn van een continu beheersplan.


Joost Vrielink

Joost Vrielink heeft de laatste 10 jaar met Vrielink Electrical Services honderden vlamboogstudies uitgevoerd en herberekend. In deze periode heeft hij veel ervaring, kennis en kunde opgedaan waardoor je hem met recht één van dé Nederlandse experts op het gebied van risicobeheersing voor vlambooggevaar mag noemen. Hij weet lokale problemen met vlambooggevaar feilloos te analyseren en komt altijd met concrete aanbevelingen om risico’s te beheersen.

 
Yordy Roelofs

Yordy Roelofs komt uit de hoek van de Sociale Wetenschappen en heeft zich verdiept in veiligheidscultuur en veilig gedrag op de werkvloer. Omdat veel veiligheidsmaatregelen staan of vallen bij het gedrag van werknemers, vult hij de technische expertise van Joost goed aan. Yordy houdt zich onder andere bezig met de uitwerking van risico-inventarisaties en evaluaties, gegevensverzameling, trainingen en algemene bedrijfsvoering.